Traktatiebeleid

Bij verjaardagen en afscheidsfeestjes willen wij als kindercentrum niet dat er snoep wordt uitgedeeld. Onze voorkeur gaat uit naar fruit of iets hartigs. Liga/ kinderkoeken vinden wij geen probleem en een danoontje mag ook.

Wij zijn ook niet zo streng dat ze bij warm weer geen ijsjes mogen eten. Dit vinden wij wel kunnen. Het is toch een feestje. Rozijntjes kunnen natuurlijk ook (zonder zoet laagje). Mocht u twijfelen of iets kan, overleg dit dan even met de leidsters van uw kind.

Ook geen snoep gebruiken als versiering van een stuk fruit graag. Zoals een dropveter als staart of tumtum als ogen/oren. Wij laten de kinderen zoetigheid niet opeten maar doen het rechtstreeks in de mandjes. Dit is niet leuk voor het kind dat uitdeelt en het is niet leuk voor kinderen die het krijgen, want ze mogen het niet opeten. En voor de ouders thuis is het ook niet zo leuk want zij moeten beslissen of hun kind het wel of niet mag opeten als het in de mandjes zit. Een leuke site voor uitdeelideeën is bijvoorbeeld: www.party-kids.nl of www.gezondtrakteren.nl.